Search News Posts
Genel Sorular 850-244-11-22
•
Destek 850-244-11-22
Uzaktan Hasta Takİbİ
Sizden uzaktayken sevdiklerinizin sağlığı hakkında sürekli endişelenmekten bıktınız mı? Uzaktan hasta izleme (RPM) aradığınız çözüm olabilir.
RPM allows for continuous monitoring of a patient's vital signs and health information from the comfort of their own home. This technology enables healthcare providers to track a patient's health status and make informed decisions about their care without the need for frequent in-person visits.
RPM, bir hastanın hayati belirtilerinin ve sağlık bilgilerinin kendi evlerinin rahatlığında sürekli olarak izlenmesine olanak tanır. Bu teknoloji, sağlık hizmeti sağlayıcılarının bir hastanın sağlık durumunu izlemesine ve sık sık yüz yüze ziyaretlere ihtiyaç duymadan bakımları hakkında bilinçli kararlar vermesine olanak tanır.
RPM'nin en büyük avantajlarından biri, sağlığın bozulması durumlarında erken teşhis ve müdahaleye olanak sağlamasıdır. RPM, olası sağlık sorunlarını erken yakalayarak hastaneye yatışları önlemeye ve hasta sonuçlarını iyileştirmeye yardımcı olabilir.
Uzaktan hasta izleme özellikle diyabet, kalp hastalığı ve solunum yolu hastalığı gibi kronik rahatsızlıkları olan hastalar için yararlıdır. Bu hastalar, hayati belirti ve semptomlarının düzenli olarak izlenmesinin yanı sıra yaşam tarzı değişiklikleri ve ilaç yönetimi konusunda rehberlikten yararlanabilir.
Anaplatform'da, hem kullanıcı dostu hem de etkili, son teknoloji ürünü RPM çözümleri sunuyoruz. Sağlık profesyonellerinden oluşan ekibimiz, benzersiz ihtiyaçlarınızı ve hedeflerinizi karşılayan bir izleme planını özelleştirmek için sizinle birlikte çalışacaktır.
Uzaktan hasta izleme teknolojisine yatırım yapmak, hastalar ve yakınları için yaşamı değiştirebilir. RPM'nin yaşam kalitenizi nasıl iyileştirebileceği ve gönül rahatlığı sağlayabileceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için bugün bize ulaşın.
Uzaktan Hasta İzleme sistemi (RPM) konsepti yeni bir fenomen olmuştur. Bununla birlikte, sağlık teknolojisindeki gelişmeler, COVID-19 salgını sırasında gördüğü özel ilgiyi vurgulamaktadır.
Uzaktan Hasta İzleme sistemi terimi, genellikle kişisel sağlık ve tıbbi veri kaydetme özelliklerine sahip elektronik sensörlerin ve aletlerin kullanımını ifade eder.
RPM, bir konumdan toplanan ve bir klinisyen tarafından incelenmek üzere diğerine ileten birbirine bağlı cihazların kullanımını içerir. Bununla birlikte, bu verilerin iletimi gerçek zamanlı olarak anlık olabilir veya olmayabilir.
Uzaktan Hasta İzleme sisteminin çalıştırdığı sensör ve veri türleri sınırsızdır. Bununla birlikte, genellikle bunama ve Parkinson gibi rahatsızlıklardan muzdarip hastalar için kan basıncından veriye dayalı tartılardan zihinsel ve davranışsal izlemeye kadar her şeyi içerir.
Son iki yılda 5G ve Wi-Fi 6 cihazları gibi daha iyi iletişim teknolojilerinin ortaya çıkmasıyla, RPM sistemi dünya genelinde paralel bir artış görüyor.
Uzaktan Hasta İzleme Sistemi, Telemonitoring ve Evde İzleme sistemleri olarak da bilinmektedir. Hastaneye yeniden yatışları %38 oranında azaltmaya, acil servis ziyaretlerini %25 oranında azaltmaya, hasta memnuniyetini %25 artırmaya, bakım maliyetlerini %17 düşürmeye ve ilaca uyumu %13 artırmaya yardımcı olur.
RPM sisteminin dört bileşeni vardır;
Tıbbi büyük veri alanında, büyük ölçekli biyolojik verileri hızlı ve doğru bir şekilde analiz etmek için veriye dayalı hesaplama yöntemlerine giderek daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır, bu nedenle sağlık hizmeti izleme sistemi (HSMS) teknolojisi hızla gelişmektedir.
Giyilebilir sağlık ekipmanlarının kullanımı ve elektronik tıbbi kayıtların standardizasyonu ile fiziksel sağlık, ruh sağlığı, günlük aktiviteler, sağlıklı çevre, sosyal katılım ve diğer açılardan kişi başına günlük 605 tb'den fazla veri üretilmesi beklenmektedir.
Bu tür öngörülemeyen sağlık hizmeti büyük verilerinin hızlı üretimi, bilgi altyapısı inşası için büyük bir zorluktur. Veri birikimi ve teknolojik ilerleme ile SEGYS'nin tasarımı ve geliştirilmesi oldukça ilgi çeken bir konudur.
Yine de tek sorun veri toplama değil. Ek olarak, seçilen algoritmalara uyması için verileri modellememiz ve iyileştirmemiz gerekir. Veri madenciliği teknikleri, sağlık sistemlerinde geniş çapta araştırılmıştır; ancak, hangi gerçek zamanlı veri analizi tekniklerinin her bir bağlam için en uygun olduğu açık değildir.