Search News Posts
Genel Sorular 850-244-11-22
•
Destek 850-244-11-22
Verİ Hattı otomasyonu
Veri kapsüllemeyi otomatikleştirmenin birincil nedeni, işletmelerin zamandan ve paradan tasarruf etmesidir. Veri girişi görevlerini manuel olarak gerçekleştirmek yerine, bir otomasyon sistemi iş veritabanlarının her zaman güncel olmasını sağlamaya yardımcı olabilir. Bu, işletmelerin doğru ve zamanında bilgiye erişmesini sağlayarak daha iyi kararlar almalarını sağlar. Hafta sonuna kadar bir rapor oluşturmak için 1 milyon veri noktasını işlemesi gereken bir şirket düşünün. Şirket tüm parasını, zamanını ve kaynaklarını bu verileri analiz etmesi gereken insanlara harcamış olurdu. Bu veri hattını otomatikleştirmek, diğer gerekli görevleri yerine getirmek için insan gücünü serbest bırakacak ve daha fazla insanı işe almak veya işi dış kaynak kullanmak için para tasarrufu sağlayacaktır.
İkincil ama önemli bir neden, veri ardışık düzenlerini otomatikleştirmenin veriler hakkında içgörü sağlamasıdır. Spesifik analiz araçları, sütun ve satırlardaki boş hücrelerin yüzdesini, sütunlardaki değerlerin dağılımını ve belirli sütunlar için değerlerin benzersizliğini ve alaka düzeyini görmenizi sağlayan veri profili oluşturma olanağı sunar. Bu, ayıklama sırasında gözden kaçmış olabilecek eksik veya hatalı veri noktalarına sahip tüm satırları veya sütunları belirlemenize yardımcı olur veya veri analizinin bir parçası olarak ilk bilgileri sağlar.
Modern işletmeler, iş işlevlerini yönetmek için farklı uygulamalar kullanır. İK işlevleri, bordro ve katılım için Workday, Officevibe kullanıyor olabilir, satışlar, otomasyon için Salesforce ve MongoDB, Marketing on HubSpot ve Marketo'ya güvenebilir. Tüm bu sistemler silolar halinde çalışır. En iyi müşteri grubunu ve onlara nasıl hizmet edeceğinizi belirlemek istiyorsanız hepsini filtrelemeniz gerekir.
Veri ardışık düzenleri, verilerin tüm bu farklı veri kaynaklarından ortak bir hedefte konsolide kalmasını sağlar. Veri boru hattı aynı zamanda verilerin tutarlı kalitede olmasını sağlar. En önemlisi, hızlı karar almak için içgörülere ulaşma sürenizi hızlandırabilirsiniz.
Verileri belirli bir zamanda taşımak istiyorsanız, toplu veri ardışık düzenleri en iyi seçimdir. Önceden tanımlanmış bir eşiğe göre önemli miktarda veriyi tetiklerler veya belirli bir veri akışı davranışına tepki verirler. ETL işleme, bu ardışık düzenlerden yararlanır ve öncelikle standart BI raporları için kullanılır.
Esas olarak gerçek zamanlı veri işleme için kullanılan bu işlem hatları, verileri oluşturmaya başladıktan sonra taşır. Başka bir deyişle, veri ambarı entegrasyonunun bir parçası olarak veri göllerinde kullanılırlar. Ayrıca, en iyi ürün önerilerini oluşturmak için gerçek zamanlı makine öğrenimi algoritmalarını entegre etmeye, dönüştürmeye ve bunlarla beslemeye yönelik öneri motorları gibi gerçek zamanlı makine öğrenimi kullanım durumları için tercih edilir.
Veri ardışık düzenleri, doğru iş içgörüleri için verileri daha hızlı aktarabilmelidir. Tüm veri ekosistemi, her zaman gerçek zamanlı veri işlemeyi yönetme konusunda yeterli olmayabilir.
Veri boru hatları, değişiklikleri hızlı bir şekilde işleyebilmelidir. API'lerdeki herhangi bir değişiklik veya veri senkronizasyonu sorunları, yanlış içgörülere yol açabilir. Ayrıca, değişikliklere uyum sağlarken önemli bir gecikme olabilir. Veri ardışık düzenlerinin bu değişiklikleri işlemek için esnek olması gerekir.
Merkezi bir BT ekibi genellikle veri boru hatlarını yönetir. Ayrıca, veri işleme merkezileştirilmiştir. Toplu olarak, bu hatalara ve çok fazla çabaya yol açabilir. Veri ardışık düzenleri için bir ekip oluşturmanın bir bedeli vardır. Bunun yerine, farklı kişiler ihtiyaçlarına göre önceden oluşturulmuş veri hatlarından yararlanabilirse, kuruluşlar operasyonel verimlilikte önemli gelişmelere tanık olabilir.
Otomatik veri boru hatları, tüm bu zorluklar için gerekli çözümü sağlar. Verileri dakikalar içinde dönüştürmek için kullanımı kolay arayüzden otomatikleştirilmiş veri hatlarıyla yararlanabilirsiniz.